Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan nézel szembe a halállal?
  2023-12-11 23:16:46, hétfő
 
  Hogyan nézel szembe a halállal?

Hogyan nézel szembe a halállal?

Nemrég szívrohamom volt. Sóbevitelemet már korábban az abszolút minimumra kellett csökkentenem, és alacsony zsírtartalmú tejet, margarint fogyasztottam (,,a szív egészsége érdekében bizonyítottan alacsony koleszterintartalmú"). És mégis szívrohamom lett.
Nonkonformista (biblikus meggyőződésében állhatatos, a világban elterjedt többségi nézetekhez nem idomuló ember) lévén a szívrohamom sem ígérkezett ,,átlagosnak". Helyi kórházunk a vizsgálat után azonnal egy edinburgh-i (skóciai nagyváros) kórházba utalt, amelynek több és korszerűbb műszere van. Szerda este volt, amikor a mentőautóval Edinburgh-ba vittek. Először elmentünk a házunk, aztán a gyülekezeti ház előtt, ahol égtek a fények, mivel éppen bibliaóra és imaalkalom volt. Milyen vigasztaló volt tudni, hogy a testvérek éppen akkor vitték ügyemet a kegyelem trónusa elé!

Valóság

Mialatt a mentőautó Edinburgh és - számomra - az ismeretlen felé száguldott, egyszer csak eszembe jutott: ,,Ez a valóság!". Tudatomat elöntötte a bátorító megbizonyosodás és vigasztalás: az evangélium valóság! Jézus Krisztus valóság! A megváltás valóság!
Edinburgh-ben a vizsgálatok feltárták, hogy azonnali komoly beavatkozásra, bypass és szívbillentyű műtétre van szükség. Az orvos tiszteletre méltó őszinteséggel elmagyarázta, hogy 15% esélye van annak, hogy nem élem túl az operációt. Azon az estén búcsút kellett mondjak Sally-nek, a feleségemnek. Imádkoztunk, hálát adtunk az Úrnak azért, hogy egymásnak adott bennünket, az évekért, amelyeket együtt tölthettünk el, és szeretőn gondoskodó kezébe ajánlottuk magunkat. Utána egyedül maradtam. Elhatároztam, hogy számot vetek az életemről. Valóban meg vagyok mentve a kárhozattól? Bűneim valóban meg vannak bocsátva? Ha meghalok, valóban a Mennyországba kerülök?

Út a Mennybe

Elméletileg két út van a Mennyországba. Az első, a tökéletes engedelmesség Istennek mindenben és mindenkor. De - bűnös természettel születve - tökéletes engedelmesség és jócselekedetek által nem lehetséges elérnem az üdvösséget. Az egyetlen másik lehetséges út Isten kegyelme, Jézus Krisztus által. Ez az út az evangéliumi üzenet szerint három dolgon keresztül működik. Az első a bűnbánat. Igen, megbántam bűneimet, de láttam, hogy a bűnbánatom nem volt tökéletes. Másodszor: a hit. Igen, egyedül az Úr Jézus Krisztus megváltásában hittem, mégis be kellett vallanom, hogy a hitem sem volt tökéletes. Harmadszor, igazolta életem a bűnbánatot és a hitet? Valamelyest igen, de hány és hány elbukásom volt, amióta fiatal kamaszként megtértem! Egy pillanatra sem kicsinyeltem le a bűnbánat, a hit és a következetes, állhatatos életvitel jelentőségét, de emlékeztetnem kellett magamat arra, hogy nem a bűnbánatom, a hitem vagy a cselekedeteim voltak azok, amelyek megmentettek. Ismét csak oda kellett visszatérnem, hogy Jézus a megmentő. Isten Fia, az Úr Jézus Krisztus meghalt értem a kereszten. Helyettem halt meg, a bűneimet hordozva. Tökéletlenségem helyett az Ő tökéletességére kellett néznem, elbukásaim helyett az Ő áldozatára és tökéletes engedelmességére. Igen, Őáltala voltam megmentve! Ő volt az egyetlen mentségem, kapaszkodóm, kereszthalála az egyetlen reményem. Ezekkel a gondolatokkal aludtam el, letéve életemet az én mennyei Atyám biztos kezébe.

Csoda
A kórházban szinte megszégyenítő volt a seregnyi ott dolgozó ember oda adó figyelmessége. Bár akkor semmit nem tudtam róla, a műtét alatt volt néhány kritikus pillanat, de Isten ezen emberek keze által megtartotta az életemet. Egyszer 11 orvost számoltam össze, akik az ágyam körül halkan beszélgettek az elvégzett műtétről. Egyikőjük távozáskor visszakacsintott, és ezt mondta: ,,Csoda!" Nem vagyok biztos abban, hogy ez egy pontos szakorvosi vélemény volt, de nekem éppen megfelelt. Mindemellett sok testvérem az Úrban emlékezett meg rólam imáiban. Az Úr áldja meg mindannyiukat! Felemelő és bátorító volt tudni, hogy mások imádkoznak értem. Levelek és üdvözlőlapok sokaságát hozta a posta, egy közülük különösképpen felvidított. Küldője - utalva egy több mint 15 évvel azelőtt elmondott igehirdetésemre - azt írta, hogy ,,a Szentlélek meggyőzött a bűneim felől, felnyitotta a szememet az evangélium megértésére, és megváltoztatta a szívemet, hogy szeressem a Megváltót". Mindennek valódi mélysége ismeretlen volt előttem e képeslap érkezéséig. Ezért az üzenetért majdhogynem érdemes volt szívrohamot kapni.

Gyengéd és kedves
De a legjobb az egészben maga az Úr rám áradó gondoskodásának megtapasztalása volt. Ő Krisztusban kiválasztott engem a világ teremtése előtt (2Thessz 2,13). Elküldte drága Fiát áldozatként meghalni az én bűneimért. Az évek során őrködött fölöttem, amikor feledékeny és hanyag voltam Őelőtte. Elküldte Szentlelkét, hogy munkálkodjon a szívemben, és vezessen Őhozzá. Megtartott azokban az időkben, amikor oly gyakran elfordultam Tőle. És különösen közel volt a mostani, nehézségekkel teli időszakban. Az igazság olyan erősen fogott meg, mint azelőtt soha, hogy Isten, aki szuverén, mindenható és igazságos, ugyanakkor gyengéd és kedves is. És valóban, a megrepedt nádszálat nem töri el, és a pislákoló parazsat nem oltja el. Isten Igéje nagyszerű vigasztalás volt a kórházban töltött napokban. A gyengeség, a lábadozás idején, amikor nehéz koncentrálni, egy ismételgetett vers is elég lehet. A legnagyobb segítségnek az 1-1 megtanult napi Ige bizonyult, amin elmélkedtem magamban.

A legjobb hely
Sajnálatos módon, nem sokkal a szívrohamom előtt egy igehirdető, akit távolról ismertünk, elhagyta a feleségét, hogy egy másik asszonnyal éljen együtt. Hálát adtam Istennek, ha a szolgálatom véget ért volna, akkor az testi, nem pedig lelki betegség, azaz bűn miatt fejeződik be. A jövő pedig a legjobb helyen, az Úr kezében van. Ő hűséges és jó volt a múltban is, és Ő nem változik (Mal 3,6). Mert az Ő szeretete nem engedi még gondolnom sem, hogy Ő elsüllyedni hagy a bajban. ,,Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az Úr házában lakom egész életemben." (Zsolt 23,6)

Tony Hutter
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: visszakacsintott, engedelmességére, megbizonyosodás, gondoskodásának, tökéletességére, igehirdetésemre, meggyőződésében, megtapasztalása, tökéletlenségem, jócselekedetek, nonkonformista, megváltoztatta, kereszthalála, gondolatokkal, szívbillentyű, bizonyítottan, fogyasztottam, őszinteséggel, mindannyiukat, megváltásában, különösképpen, figyelmessége, emlékeztetnem, megszégyenítő, mennyországba, beavatkozásra, engedelmesség, sóbevitelemet, cselekedeteim, ismételgetett, nehézségekkel, kiválasztott, koncentrálni, mindemellett, munkálkodjon, mentőautóval, abszolút minimumra, szív egészsége, világban elterjedt, vizsgálat után, mentőautóval Edinburgh-ba, testvérek éppen, kegyelem trónusa, mentőautó Edinburgh, ismeretlen felé, bátorító megbizonyosodás, evangélium valóság, megváltás valóság, vizsgálatok feltárták, orvos tiszteletre, estén búcsút, tökéletes engedelmesség, Jézus Krisztus, Isten Fia, Elküldte Szentlelkét, Isten Igéje, Tony Hutter,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Png telefon  Lóhere  Bertolt Brecht -től idézet  Nevem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tavaszi kép  Hiányzik  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Adakozás  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy lelki imádság  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png kislány  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Bounty krémes  Png virág  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Örülök, hogy látlak!  Png kutya  Fekete-erdő desszert  Akarat  Nem tudhatod  Bertolt Brecht -től idézet  Zilahy Lajos gondolata  Fekete István - Akác  Sokan azt tartják  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Erdőn  Varga János Veniam - Fontos sz...  Erdőn  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Nevem  Elköszönt  Albert Einsteinről  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png cica  Jónás Tamás – Végtelen b...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  képre írva  Jónás Tamás – Végtelen b...  A másik dolog,  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akik bántanak téged  Png virág  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png cica  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png nő  képre írva  Hiányzik  George Gordon Lord Byron: Inez...  Németh László tollából  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Png rózsa csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hiányzik  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
abszolút minimumra, szív egészsége, világban elterjedt, vizsgálat után, mentőautóval Edinburgh-ba, testvérek éppen, kegyelem trónusa, mentőautó Edinburgh, ismeretlen felé, bátorító megbizonyosodás, evangélium valóság, megváltás valóság, vizsgálatok feltárták, orvos tiszteletre, estén búcsút, tökéletes engedelmesség, egyetlen másik, evangéliumi üzenet, hitem vagy, cselekedeteim voltak, bűneimet hordozva, egyetlen mentségem, egyetlen reményem, gondolatokkal aludtam, kórházban szinte, műtét alatt, ágyam körül, elvégzett műtétről, pontos szakorvosi, közülük különösképpen, több mint, bűneim felől, evangélium megértésére, üzenetért majdhogynem, egészben maga, világ teremtése, évek során, igazság olyan, megrepedt nádszálat, pislákoló parazsat, kórházban töltött, lábadozás idején, ismételgetett vers, legnagyobb segítségnek, legjobb hely, szívrohamom előtt, másik asszonnyal, szolgálatom véget, jövő pedig, legjobb helyen, visszakacsintott, engedelmességére, megbizonyosodás, gondoskodásának, tökéletességére, igehirdetésemre, meggyőződésében, megtapasztalása, tökéletlenségem, jócselekedetek, nonkonformista, megváltoztatta, kereszthalála, gondolatokkal, szívbillentyű, bizonyítottan, fogyasztottam, őszinteséggel, mindannyiukat, megváltásában, különösképpen, figyelmessége, emlékeztetnem, megszégyenítő, mennyországba, beavatkozásra, engedelmesség, sóbevitelemet, cselekedeteim, ismételgetett, nehézségekkel, kiválasztott, koncentrálni, mindemellett, munkálkodjon, mentőautóval, elmagyarázta, üdvözlőlapok, beszélgettek, zsírtartalmú, megmentettek, visszatérnem, feleségemnek, csökkentenem, természettel, jelentőségét, kicsinyeltem, következetes, elhatároztam, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5173
  • e Hét: 38949
  • e Hónap: 68261
  • e Év: 256063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.